sitter på brygga

En ledig dag mitt i veckan? Njut!

Många arbetar arbetstider som inte är begränsade till bara vardagar. Detta innebär ofta att man är ledig dagar då de flesta andra arbetar. Det kan med a dra ord vara svårt att hitta på något med sina vänner då de arbetar och behöver vila efteråt. Men det går att ha det riktigt trevligt på egen hand.

Om man är en av alla de svenskar som inte arbetar kontorstider så är man smärtsamt medveten om att det sociala inte alltid går ihop. Man arbetar kanske kvällar och ofta helg, tider då andra är lediga. Med andra ord är man själv ledig när sina vänner arbetar. Detta medför att det blir problem när man vill hitta på något.

Man får ha förståelse för att ens vänner som har mer regelbundna tider inte alltid kan lägga en kväll på att umgås. Speciellt om ens vänner har familj och barn. Det blir ofta att man får hitta på något själv, utan sina närmaste vänner. Detta leder ofta till att man inte är så kreativ när det gäller att komma på saker att göra.

Men misströsta ej! Det går att ha det riktigt trevligt utan sina närmsta vänner. Det finns aktiviteter som man kan göra med andra och vara social ändå. Samtidigt som det finns aktiviteter som bäst görs ensam.

Bara för ens vänner inte kan så betyder det inte att du inte kan vara social ändå. Det finns mängder med föreningar där man dels kan lära sig något nytt, men samtidigt träffa nytt folk. Det finns föreningar för allt. Olika sporter, pyssel och andra intressen.

Det är bra ställen att knyta nya kontakter och har du tur kan du få knulla tjejer. Det finns många arrangörer och det går att hitta sexpartner i dag där. Det är även ett bra sätt att få utöva en sport eller en syssla som du sedan tidigare tyckt varit kul.

Saker att göra själv

Men det finns mängder av saker att göra själv också. Ett exempel är att gå på bio. Att bio har blivit något man gör i grupp är förbryllande. Man sitter tyst i två timmar och njuter av en, förhoppningsvis, bra film. Att ens vänner är där tillför ingenting. Därför är ett biobesök ensam att rekommendera.

En annan aktivitet som med fördel görs allena är att promenera. Att upptäcka platser man inte varit på tidigare eller kanske gå en runda som man tycker är särskilt fin eller mysig. Man kan försjunka i sina tankar eller lyssna på lite musik på ett sätt som helt enkelt inte är möjligt om man är flera. Att spendera tid ensam är att lära känna sig själv bättre. Att kunna vara ensam är en värdefull egenskap som gör att man blir en mer balanserad människa.